tiistai 18. helmikuuta 2014

Jugurttikakkupiirakka

Huomenta Suomi!
Luen usein ihaillen, kateellisena, mahtavia reseptiblogeja, joten tänä aamuna päätin ottaa härkää sarvista,
ja kirjoittaa minäkin italialaisen piirakkareseptin.

Tämä on takuuvarma,
onnistuu 5- vuotiaalta lapseltakin.
Tunnustan, että tämä on kakkuresepti, mutta kun minulta ei kakut nouse, niin järkevänä ihmisenä muutin tämän suosiolla piirakkareseptiksi.
Hyvä tuli: Makoisa, vähäkalorinen ja juuri sopivasti noussut.

Et tarvitse vaakaa etkä vatkaajaa.
Sekoitat vain ripeästi haarukalla,
(Jos et halua " lönttipiirakkaa")
ja käytät mittana jugurttipurkkia.

Käsipesulle ja uuni heti päälle 180°:
Piirakka on niin nopeasti tehty,
että taikina on jo valmis uunin ollessa tarpeeksi kuuma.

-1 hedelmäjugurtti (125 gr)
( persikka on minun top!)
-3 kananmunaa
-2 purkkia sokeria
( laitan vain puolitoista)
-3 purkkia vehnäjauhoja
-1 purkki siemenöljyä
( laitan vajaan)(ei pähkinäöljyä! Tuli paha maku piirakkaan.YÄK!)
- leivinjauhetta
-ripaus suolaa ( sanoin ripaus!)
-3 omenaa
-päälle sokeria ja kanelia
(Jos olet yli 40 v. käytä lukulaseja ettet laita currya kanelin sijaan. Kokemusta on.)

Nyt kokataan:
Sekoita haarukalla jugurtti ja kananmunat. Jos käytät maalaismunia niinkuin minä, pese munat ensin, niissä voi olla kanankakkaa.
Lisää sokeri, jauhot, öljy, leivinjauhe ja suola.
Älä vatkaa, käytä edelleen haarukkaa!

Heitä valmis taikina korppujauhotettuun vuokaan.
Paloittele omenat.
( Voit käyttää myös apumiestä, joka paloittelee omenat, sillä aikaa kun
itse valmistat piirakkaa esim.yliopistossa opiskelevaa poikaasi.)
( Thomas)

Upota omenanpalat taikinaan, päälle sokeria ja kanelia.
( Käytän n.puolipurkkia kanelia, maistuu niin kotosuomelle.)

30min. 180 ° ja sitten vaan tuijottelet uunin lasia , että nouseeko.

PS.Ohessa kuva minun piirakasta.Ei ole palanut, se on sitä kanelia.
Hyvää tuli, niinkuin kuvasta näkyy: piirakka on melkein jo syöty.










People have read this post.