sunnuntai 24. elokuuta 2014

Un espresso!

Sunnuntailörpöttelen tässä vaan,
sängynpäällä mukavasti,
kirjoitellen aiheesta espresso.

Jos haluat espressosta oikein faktatietoa, ota yhteys seuraavaan numeroon:
George Clooney puh.00 6580027124

Italialaiselle espresso-kahvi on kuin suomalaiselle ruisleipä.
Maan ylpeys ja rakkaus,
minkä kunniaksi voitaisiin viettää vaikka liputuspäivää.

Espresso ei ole kahvi, mitä juodaan.
Se hörppästään.
30-sekunttia, ja se on siinä.

Hyvän espresson salaisuus on kahvi, jopa sen kosteus, vesi,
ja tietysti espressokone.
Espressokone pitää olla jatkuvassa käytössä, jotta kahvista tulee top.

Täydellinen espresso on paksua,
mihin on laskeutunut kahvista itsestään vaaleampi "kreemi" päälle.
Vahvaa mutta silti pehmeän makuista.

Erikoisesti lounaan jälkeen,
kahvilat täyttyvät italialaisista espresson hörppijöistä.
Ruoan päälle espresso maistuu parhaimmalle.
Usein tämäkin nainen juoksee ruokailun jälkeen espressolle.
Ja taas elämä hymyilee.

Kahvikupit kilisevät,
ja espressokone käy kuumana,
kun italiaanot odottavat espressoaan.
Jokainen hörppäsee kahvinsa suoraan tiskiltä, seisten,
ja lähtee saman tien ulos,
jatkamaan työpäiväänsä.

Joku fiksu on kehittänyt espressosta jopa antikriisin.
Eräässä italialaisessa kahvilassa saat espresson ilmaiseksi,
jos astut ovesta sisälle laulaen tai tanssien.

Parhaat espressoni olen saanut Napolissa.
Siellä  voit käydä espressolla vaikka neljältä yöllä.

Jos olet jostain syystä rahaton,
ei haittaa.
Napolissa ei tarvitse välttämättä edes maksaa.
"Esi-isien ajoista" lähtien,
Napolissa on kiva tapa.
Kuka haluaa, voi tarjota espresson jollekin, jolla ei ole siihen varaa.
Kassan vieressä on lasikuppi,
mihin voi jättää rahan
"tarjousespressoon",
jollekin toiselle asiakkaalle.

Niinpä Italiassa ei kukaan jää ilman espressoaan.

Tervetuloa hörppäilemään!










People have read this post.